Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yaz Günlerinin Vazgeçilmezi: Buzlu Kahveler

21-02-2023 10:52
Yaz Günlerinin Vazgeçilmezi: Buzlu Kahveler

Yaz günlerinde sıcakların bastırmasıyla hemen herkes soğuk bir içecek bulma telaşına düşüyor. Bu dönemlerde soğuk su, limonata veya bir meşrubat arayışında olanlar kadar kahveyi soğuk tercih edenler de var. İşte soğuk kahve sevenlerin imdadına da buzlu kahveler yetişiyor. Soğuk kahvelerin çoğunu hazırlamak için soğuk su yeterli olmuyor. Bu yüzden kahvenin hazırlanışında buz küpleri tercih ediliyor. "Iced coffee” terimi de bu kullanımdan kaynaklanıyor. İşte en çok tercih edilen buzlu kahveler:


1-Iced Coffee

Filtre kahveyi soğuk sevenlerin tercih ettiği iced coffee, buz dolu bardağa taze filtre kahvenin eklenmesiyle yapılıyor. Kahvenin sertliğini azaltmak için su veya süt eklemek mümkün.


2-Iced Mocha

Toz kakao, espresso, 4-5 tane buz ve bir miktar sütün blendırda yaklaşık 20 saniye karıştırılmasında sonra kahveniz hazır. Üzerine krem şanti de konarak süslenebilir.


3- Iced Latte

Bir ölçek granül kahve veya espressonun soğuk süt ile karıştırılması ve ardından buzlu bir bardağa karışımın boşaltılması ile hazırlanıyor. İsteğe bağlı şeker de eklemek mümkün. Iced Latte, buzlu kahveler arasında en çok tercih edilenlerden biri.


4-Iced Americano

Buzlanmış soğuk su ve espressonun karışımından elde edilen bu lezzet, americanoyu sevenler için yazın denenebilecek bir alternatif.


5-Iced Karamel Macchiato

Espresso, karamel sosu, soğuk süt ve buzla yapılan bu içecek karamel tadını sevenler için vazgeçilmez olacak.


6-Frappe

Buzlu kahveler kategorisine girmesine rağmen sevenlerinin ayrı bir yerde tuttuğu frappeler sıcak günlerde özel sunumuyla ve farklı aromalarıyla gönüllerinize taht kuracak.*


Siz de kahveyi sıcak sevenlerdenseniz bu klasik anlayışa kısa bir ara verin ve buzlu kahvelerle tanışın. Emin olun, vazgeçemeyeceksiniz.


Yazar - Editör
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.