Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Türk Kahvesinin Yanında Sunulabilecek Bazı Ufak Lezzetler

23-01-2023 17:50
Türk Kahvesinin Yanında Sunulabilecek Bazı Ufak Lezzetler

Misafirimiz geldiğinde ona ilk soracağımız sorulardan biri de hiç şüphesiz "çay mı, kahve mi içersiniz?” oluyor. Türk misafirlik geleneğinin vazgeçilmez bir parçası olan kahve ikramı, yüzyıllardır bu topraklarda uygulanan bir gelenek. Hatta kahveyi sade bir şekilde sunmak ev sahibine yeterli gelmediği için mutlaka yanına küçük ikramlıklar hazırlanıyor. Özellikle kahvenin yanında ağzı tatlandırmak için verilen bazı ufak lezzetler, kahve sunumuyla bütünleşmiş durumda. Hazır tatları tercih etmeyenler evde yapacakları tatlılarla da Türk kahvesi sunumunu güzelleştirebilir. Ayrıca kahvenin yanında verilen suyun içine nane yaprağı, nar veya kurutulmuş gül goncası koymak da suya değişik bir aroma katıyor.


Peki Türk kahvesinin yoğun telve tadını kıracak, yiyenin ağzında enfes bir tat bırakacak Kahve Yanı Lezzetleri nelerdir? En çok tercih edilenlerden yeni talep görmeye başlayanlara işte kahve yanında sunulabilecek bazı ufak lezzetler:


Lokum

Osmanlı saraylarında kahveyle beraber sunulan lokum,  pek çok çeşidiyle yiyenlerin damağında lezzetli bir tat bırakıyor. Çifte kavrulmuşu, fındıklısı, fıstıklısı, güllüsü derken onlarca çeşit lokum kahve sunumunda kullanılıyor.


Çikolata

Kahveyle en çok uyum sağlayan lezzetlerden birisi de çikolata. Özellikle bitter çikolata sağlığa faydaları sebebiyle daha çok tercih ediliyor.


Kurabiye

Kahvenin acımsı tadını kıracak yan lezzetlerden olan kurabiye, tek seferde yenecek şeklinde minik formda hazırlanıyor.


Biscotti

Kuru meyve, fındık ve bademle hazırlanan bir çeşit kurabiye olan Biscotti, kahve yanında ikram edilebilecek güzel bir lezzet.


Draje/Bonbon

İçinde kahve çekirdeği barındıran bu minik drajeler, farklı aromalarıyla kahveye eşlik ediyor.


Makaron

Eğer evinizde varsa ya da farklı bir lezzet arayışındaysanız oval formuyla lezzetli makaronlar kahve yanında oldukça şık duracaktır.


Meyveli Jel Şekerleme

Jelibon kıvamında olan bu şekerlemeler sunumunuza renkli bir hava katabilir.


Yazar - Editör
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.