Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Soğuk Havalarda Neden Daha Fazla Kahve İçmek İsteriz

21-02-2023 10:40
Soğuk Havalarda Neden Daha Fazla Kahve İçmek İsteriz

Dışarısı soğuk ve yağmur yağıyorken, sıcak bir içeceğe hiç olmadığı kadar ihtiyaç hissediyoruz. Vücudumuz üzerinde, sudan sonra belki de en rahatlatıcı etkiyi gösteren, sıcak bir fincan kahvedir. Günümüzde, yetişkinlerin %64ü günlük olarak kahve tüketiyor ve ortalama kahve içicisi günde kupaya kadar kahve tüketebiliyor. Sıcak kahvenin vücut ısısını arttırmaya yardımcı olması nedeniyle, rakamların soğuk havalarda artması ise muhtemel. Soğuk havalarda sıcak kahve içmek, vücut sıcaklığında büyük bir fark yaratmasa da, insanlar kahveyi çoğu içecekten daha fazla istiyorlar.


Soğuk Havalarda Neden Kahveyi Özleriz

Birçok insan soğuk havalarda vücudunu ısıtmak için kahve içse de, diğerleri hava nasıl olursa olsun alışkanlık olduğu için kahveyi tüketir. Kahve içmek yine sosyal bir deneyim olabilir. Kafelerde ve çevresinde düzenli etkileşim veya bir restoranda arkadaşlarla buluşma gibi etkinliklerde de en çok tüketilen bir içecektir. Çoğu içeceğin aksine kahve, kafein içerdiği için; gün boyu uyanık kalmamıza ve üretken olmamıza da neden olmaktadır. Sıcak kahve soğuk havalarda vücudu ısıtmaya yardımcı gibi görünse de, aslında vücut ısısı üzerinde çok düşük bir etkisi vardır. Ancak sonbahar veya kış aylarında sıcak kahve içmek, vücudunuzun rahatlamasına ve rahat hissetmenize yardımcı olur. Ayrıca ellerinizi sıcak bir bardağa sarmak, özellikle soğuğa maruz kaldığımızda, ellerin sıcak kalmasına yardımcı oluyor ve kendimizi huzurlu, mutlu hissetmemizi sağlıyor. Vücut ısısı üzerinde minimum etkiye sahip olan sıcak kahve, vücudun soğuk havalarda nemli kalmasında ise kritik bir rol oynuyor. Doğru hidrasyon seviyelerinin korunması, vücut sıcaklıklarının düzenlenmesine yardımcı olur. Araştırmalar, vücudun soğukla savaşırken doğal olarak susuzluğu unutacağını ve vücudu sıcak tutacağını gösteriyor. Bu nedenle, soğuk havalarda insanların susuz hissetme olasılığı daha düşüktür. Genel olarak kahve içme alışkanlıklarımız, kafein bağımlılığı ve sosyal etkileşim, insanların yıl boyunca kahve içmesinin bazı nedenleri olsa da; çoğumuz soğuk havalarda sadece vücut ısısını arttırmak ve vücudunu sıcak tutmak için kahve içmek ister.


Sıcak Kahve İçmenin Faydaları

Araştırmalar kahve içmenin kalp krizi, felç gibi potansiyel yaşamı tehdit eden hastalıklara karşı bir miktar savunma sağlayabildiğini gösteriyor. Ayrıca kilo vermeyi de teşvik eden B12 vitamini ve magnezyumu barındırıyor. Ancak, soğuk havalarda sıcak kahve içmek en çok da bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor ve grip gibi hastalıkları uzak tutuyor. Sonuç olarak; vücudumuzu ısıtmak, gribi önlemek ve konforumuzu arttırmak amacıyla, soğuk havalarda sıcak kahve özlemimiz artıyor. Sıcak bir içecek vücudu mutlaka ısıtmasa da, soğuk ellere karşı rahatlama sağlarken, bizi huzurlu hissettiriyor.


Yazar - Editör
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.