Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kış Döneminde İçinizi Isıtan Kahve Çeşitleri

21-02-2023 10:36
Kış Döneminde İçinizi Isıtan Kahve Çeşitleri

Yaz aylarına göre, çok daha fazla sıcak kahve tükettiğimiz soğuk kış günlerinde; içimizi daha da ısıtacak bazı kahve çeşitleri bulmak zor değil. Kahve dükkanlarından özel olarak sipariş edebileceğiniz gibi, bazılarını kendiniz evde de kolayca hazırlayabileceğinizi unutmayın.


Gingerbread Latte

Zencefilin kahveyle buluşmasından ortaya çıkan, içinizi sıcacık ve yumuşacık yapacak kahvelerden biridir. Sütün içerisine uygun miktarda karanfil, çubuk tarçın, muskat rendesi ve zencefili ekleyip; yaklaşık 10 dakika kadar kaynatmanız gerekiyor. Zencefil güçlü bir baharat olduğu için, miktarı abartmamakta fayda var. Süt kaynadıktan sonra, içerisinden çubuk tarçını ve karanfili çıkarabilirsiniz. Karışımın tadını biraz şekerlendirmek için ise bal kullanabilirsiniz. Ardından isteğinize göre, 1 shot ya da 2 shot espresso koyun.


Caffe Latte

Hemen hemen herkesin tercih ettiği ve severek tükettiği, bol köpüklü bu kahve çeşididir. Yumuşak içimlidir ve kış aylarında en çok tercih edilendir. Kendi damak zevkinize göre sütün ve kahvenin kıvamını ayarlayarak kolayca yapabilirsiniz. Bir shot espresso ile hazırlamanız Cafe Latte için yeterli bir kahve miktarıdır. Evinizde espresso yapabilen bir makine ile ya da French press ile bunu kolaylıkla elde etmeniz mümkün. Eğer böyle bir imkanınız yok ise; sadece filtre kahve demleyerek de, bu karışımı elde edebilirsiniz. Sütü köpürtmek için, süt köpürtücünüz yok ise, sütü French pressin içerisine koyduktan sonra, hızlıca presleme işlemi yapmanız gerekiyor. Böylece yoğun bir süt köpüğü elde edebilirsiniz.


Caffe Mocha

Çikolata ile kahvenin birleşiminden oluşan bu içeceğin yeri, kış aylarında çok farklıdır. Yapımı için çikolata tozu yeterli olmaktadır. Her zamanki gibi sade kahvenizi hazırladıktan sonra içine çikolata tozunu ekleyin ve ardından sıcak veya köpürtülmüş sütünüzü ilave edin. Sütünüzün üzerine çikolata rendeleyebilir veya çikolata sosu da ekleyebilirsiniz. Böylece kış aylarının vazgeçilmez ikilisini bir arada deneyimleme zevkine erişirsiniz.


White Chocolate Mocha

Beyaz çikolata ile hazırlanan kahvedir, diyebiliriz kısaca. Fakat bu sefer bir de, ısınmış kremaya ihtiyacınız var. 2 yemek kaşığı kadar kremaya, beyaz çikolatanızı ekleyip; eritin. Ardından üstüne süt ekleyip, hazırladığınız sade kahve ile bunu karıştırın. Afiyet olsun!


Yazar - Editör
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.