Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kahvenizin Lezzetini, Kahve Çekirdekleri Belirler

21-02-2023 10:27
Kahvenizin Lezzetini, Kahve Çekirdekleri Belirler

Sabahları güzel bir fincan kahve ile güne başlamak, dışarı çıkmadan önce kendimize ayırdığımız harika bir kaç dakikadan biridir. Peki kahvenizin tadı nasıl? Kahvenizi hazırlarken bir rutine alıştıysanız, bunu değiştirmeniz biraz zor olabilir. Ancak demleme yönteminizi biraz değiştirerek, kahve keyfinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.


Daha İyi Bir Kahve Çekirdeği Seçin

Yerel kahve dükkanlarından marketlere, keşfedilecek birçok harika kahve çeşidi vardır. Yıllardır içtiğiniz kahveyi almak kolay olsa da, bugünün kahve seçenekleri oldukça geniş. İyi kavrulmuş bir kahve çekirdeğinin çok pahalı olmasına gerek yok. Daha önce denemediğiniz kahve çekirdeklerinden azar azar alarak, kendi damak zevkinize en iyisini bulmaya açık olabilirsiniz.


Kahve Çekirdeklerini Doğru Şekilde Saklayın

Kahve çekirdeklerini evde muhafaza ederken, taze kalması için doğru bir şekilde saklanmaları gerekir. Serin, karanlık ve kuru bir yere yerleştirilmiş, hava geçirmez bir kap içerisine koyabilirsiniz. Şeffaf bir kap kullanacaksanız, ısıdan uzak bir dolaba koymanızda fayda var. Ayrıca çok fazla kahve çekirdeği stoklamaktan da kaçının. Çünkü bunlar kavrulduktan kısa bir süre sonra, en iyi tadı alırlar.Bu nedenle öğütülmüş kahveyi en fazla


En İyi Öğütmeyi Bulun

Taze çekilmiş kahve her zaman en lezzetli olanıdır. Kahve değirmeni seçeneklerinden birini tercih ederek, kahve çekirdeklerinizi demlemeden hemen önce öğütebilirsiniz. Tercih edebileceğiniz modeller içerisinde elektrikli olanlar, çekirdekleri otomatik olarak istediğiniz kadar ince öğütürken; diğerleri manuel ayarlamalar ve deneyler gerektirir. Öğütme boyutu; suyun kahveden ne kadar hızlı geçtiğini ve ne kadar aroma çıkardığını belirler. Su çok hızlı akıyorsa, kahve az çekilmiştir ve tadı ekşi veya asidik olabilir. Fazla çekilmiş kahve, yavaş su akışının bir sonucudur ve acı veya tatsız kahve oluşturabilir. Her kahve demleme makinesi için su basıncı ve akışı farklı olduğundan, doğru öğütme boyutunu ayarlamak önemlidir.


Türk Kahvesi: Pudra şekeri gibi, süper ince öğütme

Espresso: Una benzer ekstra ince öğütme

Moka Pot: Sofra tuzu kıvamında ince öğütme

Chemex: Orta ile kaba öğütme

Damlama Makinası: Kum benzeri orta öğütme

Cold Brew, French Press: Kaba deniz tuzu gibi kaba öğütme


Öğütülmüş Kahveyi Ölçün

Her demleme yönteminin kendine has bir ölçüsü olduğu için, farklı oranda kahve çekirdeği ve su gerektirecektir. Çok az kahve kullanırsanız lezzetini alamayabilirsiniz. Çok fazla olursa da, kıvamı çamur gibi olabilir. Bir seferde kaç fincan kahve yaptığınıza göre en iyi ölçüyü deneyerek bulabilirsiniz. Örneğin, standart bir filtre kahve makinası, damlama yöntemiyle kahve yapar ve her bir bardak su için bir çorba kaşığı kahve kullanılır. Gerekirse, her seferinde zevkinize uygun olacak şekilde kahve çekirdeklerinizi mutfak terazisi ile ölçebilirsiniz.


Yazar - Editör
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.