Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kahvedeki Kafein Kilo Vermeye Yardımcı Olur Mu?

21-02-2023 10:33
Kahvedeki Kafein Kilo Vermeye Yardımcı Olur Mu?

Zaman zaman kilo vermek isterken, diyet listelerimizde vazgeçemeyeceğimiz bazı yiyecekler vardır. Bir kahve aşığıysanız, vazgeçmek istemeyeceğiniz içeceklerin başında ise; kahve gelir. Kahvenin içerisinde barındırdığı kafein, tek başına zayıflamanıza yardımcı olmaz ama kilo vermenize destek olabilir ve kilo alımını önlemeye yardımcı olabilmektedir. Kafein ve kilo üzerine yapılan çeşitli çalışmalardan bazılarının oldukça yetersiz olduğunu, seneler içerisinde anlamış bulunmaktayız. Bu çalışmalardan bazıları, hayvanlar üzerinde yapıldığı için de sonuçların sorgulanabilir olmasına neden oldu veya insanlar açısından genellemeyi zorlaştırdı. Bazı araştırmalar ise; kafeinsiz kahvenin de kilo kaybına bir miktar katkıda bulunabileceğini gösterdi. Kafein dışındaki maddelerin veya faktörlerin de kilo kaybında rol oynayabileceğini öğrenmemiz, kahvenin kilo kaybına ne kadar destek olup olamayacağını düşündürtmektedir. Ancak yine de kilo vermede bize yardımcı olduğunu bildiğimiz bazı etkileri bulunmaktadır:


İştahınızı Bastırır

Kafein, açlık hissini ve kısa bir süre için yemek yeme arzunuzu azaltabilir. Özellikle aralıklı oruç yapanların; sade kahveyi, yeme süreleri içerisinde tercih etmelerinin özel bir nedeni de, hem bu tokluk hissini yaratması, hem de enerji vermesiyle ilgilidir. Ayrıca, bu diyeti yapanlar, sade kahvenin yağ yakımına destek olduğunu düşünmektedirler.


Kalori Yakma

Kafein, dinlenirken bile enerji kullanımını arttırıyor gibi görünüyor. Metabolizma hızınızı uyararak, vücudunuzun yiyecekleri sindirme durumunu etkiler. Bu da vücudumuzda enerji ve ısının artmasına  neden olur. Sonuç olarak; kilo vermeye yardımcı olması için kahvenizdeki kafein, sağlıklı yetişkinler tarafından ölçülü olarak kullanıldığında, kafeinin zararsız olduğunu ve kilo vermeye biraz da olsa destek olduğunu söylemek mümkündür. Ancak çok fazla kafein sinirlilik, uykusuzluk, mide bulantısı, yüksek tansiyon ve diğer bazı sorunlara neden olabildiğinden, günlük kahve tüketiminizi sınırlı tutmakta fayda vardır.


Bazı kahvelerin ise; Mocha, Cafe Latte, White Chocolate Mocha gibi özel kahve çeşitlerinin yüksek kalori ve yağ içerdiğini unutmayın. Bu tür kahveleri tüketmek diyetinize uygun değildir. Kahveye süt ve şeker eklemek de, özellikle günde birden fazla bardak içiyorsanız, kilo verme çabalarınızı olumsuz yönde etkileyeceği kesindir. Bu yüksek kalorili kahve çeşitlerinden çok fazla içerseniz, kilo vermek yerine, kilo alabilirsiniz.


Yazar - Editör
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.