Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kahve Yaratıcılığı Etkiler Mi?

21-02-2023 10:32
Kahve Yaratıcılığı Etkiler Mi?

Kahve özellikle yazarlar olmak üzere birçok yaratıcı için, düzenli rutinlerin bir parçasıdır. Birçok müzisyen de parçalarını üretirken kahve tüketir; hatta kahve üzerine yazılmış epeyce şarkı da vardır. İlginç bir şekilde, kahve dükkanlarında bulunan ortam gürültüsünün de yaratıcı biliş için elverişli olduğu gösterilmiştir. Böylece kahve dükkanları tercih edilen çalışma alanlarına dönüşmüştür. Bir fincan kahve, yaratıcı bir sürecin başlangıcı olarak hissedilebilir ve yaratıcı bir akışa geçmemize yardımcı olabilir. Peki kahve ve yaratıcılık arasında gerçekten nasıl bir bağlantı var?


Kahve Beyni Nasıl Etkiler

Bazı araştırmalar, yaygın inanışın aksine, kahvenin yaratıcılığı engelleyebileceğini gösteriyor. Kahve içtiğimizde kafein beynimize gider ve beynimizin daha aktif çalışmasını sağlar. Çünkü zincirleme olarak; kafein beyindeki adenozin nöronlarını etkiler ve uyku ile uyuşukluk getiren bu nöronları etkisiz hale getirir. Bu nedenle, kahve tetikte kalmamıza yardımcı olur. Sadece enerjimizi arttırmakla ve uykulu olmamızı engellemekle kalmaz, aynı zamanda konsantrasyonumu arttırmaya da yardımcı olur. Bu yüzden işe gitmeden önce bir fincan kahve içtiğimizde, odaklanıp işlerimizi daha kolay halledebileceğimizi hissederiz.


Yaratıcı olmak için aklımızdaki düşüncelerin akmasına izin vermeliyiz, Bunu yaptığımızda ve gerçekleştirmemiz gereken fikirlerimiz olduğunda; kahve bu fikirlere odaklanmamıza ve onları eyleme geçirmemize yardımcı olmada önemli bir rol oynayabilmektedir.


Belki de bu yüzden kahve, yazarların her zaman çok sevdiği bir içecek olmuştur. Aklımızın başıboş dolaşmasına izin vermeyi severiz ama bir noktada, kalemi kağıda veya duruma göre parmaklarımızı klavyeye koymalıyız. Bunu yaparken, önümüzde duran göreve odaklanmak isteriz. Bu yüzden de bir fincan kahveyi hiç vakit kaybetmeden yudumlamaya başlarız.


Kahveye ve yaratıcılığa baktığımızda, kahvenin sadece bir içecekten daha fazlası olduğunu hatırlamak önemlidir. Çoğumuz için bu bir ritüel ve ritüel ise yaratıcılığı teşvik etmenin önemli bir parçasıdır. Bu nedenle, kafeinin etkileri zihninizin başıboş dolaşmasına izin vermese de, her gün belirli bir ritüele sahip olmak, bu durumda kahve ve yazı yazmak gibi; yaratıcı bir uygulamanın önemli bir parçası olabilmektedir.


Yaratıcılığınızı Beslemeye Yardımcı Olmak İster Misiniz?

Yürüyüşe çıkın, spontane bir şeyler yapın, yeni bir şeyler yapmak için zaman ayırın. Akıllı telefonunuzdan çıkın, hayal gücünüzü kullanın. Okuyun veya hakkında hiçbir şey bilmediğiniz bir konu hakkında birisiyle konuşun. Ardından, aklınızda fikirler akmaya başladığında, onlarla bir şeyler yapmaya hazır olduğunuzda, kendinize bir fincan kahve hazırlayın ve onu yudumlarken; üretmeye başlayın. Sonunda ne yaratabileceğinizi, kim bilebilir.


Yazar - Editör
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.