Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kahve Çeşitleri

20-02-2023 16:00
Kahve Çeşitleri

Kahve, günümüzde petrolden sonra dünya ticaretinde ikinci sırada bulunuyor. Dünyada 70’ten fazla ülke, kahve üretimi yapıyor. Artık hayatımızda bir kültür haline gelen kahve tüketiminde en önemli kriterler, kişiden kişiye ve baristadan baristaya göre değişse de; en çok tercih edilen kahve çeşitlerini derlemek çok da zor olmadı.


Espresso

Klasik bir İtalyan kahvesidir ve İtalya’da ayak üstü, kahve barlarında hızlıca içilen bir kahve türüdür. Kahve çekirdeğinin ince çekilerek, belirli bir orandaki basınçla birlikte, yüksek ısıda suyla hazırlanır. Yüzeyinde az köpük ama yoğun bir aroması vardır. Küçük bir fincanla içilse de, küçük olmasına rağmen, yoğun bir kahve deneyimi sunar. Türk kahvesine benzerliliğiyle bilinir ancak telvesi yoktur.


Americano

İki veya bir shot espresso üzerine kaynar su ilavesiyle hazırlanan bir kahvedir. Filtre kahve ile espresso arasında bir tat sunduğunu söylemek mümkün. Filtre kahveden daha serttir. Hikayeye göre; II. Dünya Savaşı’nda İtalya’da espresso içen Amerikan askerlerinin, miktarca az gelen bu kahveyi, üzerine kaynar su ekleterek tüketmelerinden ortaya çıktığı bilinmektedir.


Filtre Kahve

Kahve çekirdeğinin ne çok ince ne de çok kalın bir şekilde öğütülmüş olması idealdir. Bir filtreden süzülerek su yardımıyla demlenir. Espressodan farkı, kahve; metal filtreye veya kağıt filtreye konur ve yavaş bir demleme yöntemiyle, damıtılarak elde edilir.


Türk Kahvesi

Kendine özel fincanı, hazırlanış biçimi ve kültürüyle yeri ayrıdır. İnce çekilmiş kahveyle hazırlanır. Telvelidir ve şekerli, şekersiz, bol köpüklü, damla sakızlı gibi çeşitleriyle bulmak mümkündür.


Cafe Latte

İtalya’da süte Latte denmektedir. Bu nedenle, eğer kahve türü olarak Latte istiyorsanız; Cafe Latte olarak belirtmeniz gerekir. Böylece, fincanınızın büyüklüğüne göre, ısıtılmış sütünüz, kahvenizle birlikte servis edilir. İsteğe bağlı olarak süt köpüğünü de ilave edebiliyorsunuz. İçimi oldukça yumuşaktır. Baristalar, espressonun üzerine sütü dökerken çeşitli şekiller çıkararak; latte sanatını ortaya çıkarmışlardır.


Mocha

İki shot çikolata şurubu ile hazırlanan; espresso bazlı ve bol süt köpüğü olan bir kahve çeşididir. Yemen’in Mocha adlı şehrinden adını alır. İçimi oldukça keyifli ve çikolata sevenleri ayrıca mutlu eden bir kahvedir.


Cappucino

İtalya’da, kahvaltıda tüketilen Cappuccino’yu, öğleden sonra bulmanız çok zordur. Espresso shot üzerine süt ve süt köpüğü eklenerek hazırlanır ve süt köpüğü Cafe Latte’ye göre çok daha dolgundur. Espresso ve sütün hacmi ise birbirine eşit olarak hazırlanır.


Cortado

Espresso üzerine süt köpüğü eklenen ancak süt eklenmeyen bir kahve türüdür. En çok Portekiz’de tüketilen bu kahve çeşidine, Espresso’nun yarısı kadar süt köpüğü eklenebiliyor.


Flat White

Cafe Latte’ye göre daha az sütlü ve espressosu daha yoğun bir kahve isterseniz; Flat White size göre. Latte’ye göre daha küçük bir bardakta servis edilir ve üzerinde köpük bulunmaz.


Yazar - Editör
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.