Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Her Gün Kahve Tüketmeniz İçin 6 Neden

21-02-2023 10:24
Her Gün Kahve Tüketmeniz İçin 6 Neden

Her gün kahve tüketen insanlar bilir ki; kahvesiz geçen gün, bir türlü bitmek bilmeyen bir gündür. Kahve gün içerisinde bizi ayakta tutar, bize enerji katar ve işlerimize daha iyi konsantre olmamızı sağlar. Bunlarla birlikte, başka hangi yararları olduğunu, gelin birlikte inceleyelim.


Bizi Daha Az Stresli Yapar

Sadece kahve kokusu bile bizi daha az stresli yapmaya yeterlidir. Evet, yanlış duymadınız. Günümüzde kahvenin bu kadar sık tüketilmesinin esas nedenlerinden biri, bizi mutlu ve daha az stresli hissettirmesidir. Yapılan bir araştırmada, uykudan muzdarip farelerin bile, kahve aroması kokusuna maruz bırakıldıklarında, beyin proteinlerinde olumlu anlamda bazı değişimler olduğu görülmüş. Kahve kokusunu içimize çektiğimizde, bizde de işte buna benzer bir değişim oluyor ve kendimizi daha huzurlu ve az stresli hissetmeye başlıyoruz.


Parkinson Hastalığının Semptomlarını Azaltabilir

Science Daily 2012’de, kahve içmenin Parkinson hastalığı olan kişilerin hareketlerini kontrol etmesine yardımcı olabileceğini bildirmiş. Araştırmanın yazarı Ronald Postuma, kafein kullananların Parkinson hastalığına yakalanma olasılığının düşüklüğüne dikkat çekmiş ve bunun, kafeinin insanlarda hareket semptomlarına yardımcı olabileceğini gösteren ilk çalışmalardan biri olduğunu da ifade etmiş.


Karaciğeriniz İçin Harikadır

2006’da yayınlanan ve 22 yıl boyunca, 125 bin kişiyi kapsayan bir araştırmada, günde en az bir fincan kahve içenlerin karaciğer sirozu geliştirme olasılığının %20 daha az olduğu görülmüş. Bu daha çok alkol tüketirken, aynı zamanda da düzenli kahve içenler gözetilerek yapılan bir çalışma olsa bile; kahvenin, alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmasını önlemeye de yardımcı olabileceği gözlemlenmiş.


Kahve Sizi Daha Mutlu Hissettirir

Günde 4 ya da daha fazla fincan kahve içenlerin, hiç kahve içmeyenlere göre depresyona girme olasılığının yaklaşık %10 daha düşük olduğu bulunmuş. Ve görünüşe göre bu sadece kafein ile ilgili değil. Kahvenin içerdiği diğer antioksidan bileşimlerinden kaynaklı.


Kahve Tüketimi Daha Düşük İntihar Seviyesi İle İlişkilendirilir

Kadın ve erkeklerde, günde iki ile dört fincan kahve tüketmenin; intihar riskini yaklaşık %50 oranında azaltabildiği belirlenmiş. Bunun nedeni ise, kahvenin; serotonin, dopamin, noradrenalin gibi nörotransmitterların üretimine yardımcı olarak, hafif bir antidepresan görevi görmesidir.


Kahve İçmek Beyninizin Daha Uzun Süre Sağlıklı Kalmasına Yardımcıdır

Miami Üniversitesi ve Güney Florida Üniversiteleri araştırmacıları, kanında kafein düzeyi yüksek olan 65 yaşından büyük kişilerin, kafein düzeyi düşük olan diğer kişilere göre, iki ile dört yıl kadar daha geç Alzheimer hastalığına yakalandığını gözlemlemişler. Bu nedenle uzmanlar, orta düzeyde kahve tüketiminin, bu hastalığı geciktirebildiğini söylüyor ve öneriyorlar.


Yazar - Editör
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.