Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Hangi Kahve Sana Göre, Damak Tadınıza Göre Kahve Türleri

21-02-2023 10:48
Hangi Kahve Sana Göre, Damak Tadınıza Göre Kahve Türleri

Kahve içmeyi çok seviyorsunuz ama size en uygun kahve hangisi hala emin değilsiniz. Kahveyi şekersiz ve sert şekilde tercih ediyor olabilirsiniz. Belki de sütlü kahveden vazgeçemeyenlerdensiniz. Tatsız olmaz, şeker ve krema benim vazgeçilmezlerim demeniz de mümkün. Peki, yüzlerce farklı aromaya sahip kahve çeşitlerinden hangisi sizin için en uygun? Damak tadınıza uygun kahveyi bulurken öncelikle kahve türleri ve aromalarını bilmek ve buna göre tadım yapmakta fayda var. Bu yazımızda hangi kahvenin size daha uygun olduğunu bulabilmeniz için çeşitli bilgileri sizler için hazırladık. Keyifli okumalar!


Aromalarına Göre Hangi Kahve Sizin İçin Uygun?

1. Çikolatamsı tatlar için; çok kavrulmuş kahveleri tercih edebilirsiniz.

2. Aromatik tatlar için, orta ateşte kavrulan kahveler sizin için idealdir.

3. Ekşimsi tatlar için, kahvenin az kavrulmuş olması gerekmektedir.


Coğrafi Bölgelere Göre Hangi Kahve Sizin İçin Uygun?

Etiyopya: Yumuşak içimli kahve seviyorsanız, meyveli ve çiçeksi aromalara sahip bu kahveyi denemelisiniz.


Kenya: Asitlik oranı yüksek ve genellikle Arabica çekirdeklerinden üretilen Kenya kahvesi aroması yüksek ve meyvemsi tatlar arayanlar için uygun bir seçenek.


Brezilya: Brezilya kahvesi çoğunlukla espresso bazlı kahvelerde kullanılıyor. Yoğun fındık ve bitter çikolata aromaları olan Brezilya kahveleri sert içimden hoşlananlara hitap ediyor.


Guatemala: Yoğun, aromatik ve baharatlı tatlar seviyorsanız sizin için en uygunu Guatemala kahvesidir.


Kolombiya: Dengeli bir asidite oranı ve yumuşak bir içime sahip Kolombiya kahvesi dünyada çok tercih edilen kahve türlerinden biridir.


Kosta Rika: Keskin bir asidite oranına sahip Kosta Rika kahvesi, yumuşak içimli ama orta kıvamlı bir kahve. Ayrıca meyvemsi ve çiçeksi tatlara sahip.


Endonezya: Endonezya kahvesi, baharat ve çikolata aromalıdır. Bölgesel farklılıklar olsa da bu tarz aromaları seviyorsanız Endonezya kahvesine bir şans verebilirsiniz.


Yazar - Editör
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.