Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Farklı Aromalarıyla Vazgeçilmez Lezzet: Frappe

21-02-2023 10:53
Farklı Aromalarıyla Vazgeçilmez Lezzet: Frappe

Soğuk kahveler arasında tercih yapmanız gerekirse hangisini seçerdiniz? Bizim önerilerimizden biri kesinlikle Frappe. Aslında yaz aylarında sıklıkla tercih edilen frappenin ana vatanı Yunanistan. Hatta bu kahvenin ortaya çıkışı bir tesadüfe dayanıyor. Atina’da Lentzos Cafe’de pasta ve meşrubat satan Hristo bir gün kahveyi biraz suyla mikserde çalkalar. Tadını beğendiği karışıma biraz da şeker katınca kahvenin krema gibi köpüklendiğini görür. Üzerine çok az süt katarak kahveyi daha da lezzetlendirir. Soğuk içilmesi için buz da ekleyerek nefis bir kahve yapmayı başarır. Bardağa pipet ekleyerek yudum yudum içilmesini sağlayan Hristo’nun buluşu kısa sürede tüm Yunanistan’a yayılır ve Lenztos Cafe frappenin doğduğu yer olarak tarihe geçer.


İnstant kahve, şeker ve su kullanılarak hazırlanan frappeler tercihe göre süt eklenerek de yapılabilir. Kahvenin soğuk olmasını sağlayan esas unsur ise içine atılan buz parçaları. Bu karışımı el blendırı veya shaker ile karıştırdıktan sonra işte frappeniz hazır. Tabi bu hayal gücünüzün size verdiği yetkiyi kullanmanıza engel değil. Uzun bir bardağa koyduğunuz frappenizin üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Dondurma, süt köpüğü, krema, çikolata, karamel, fındık ve vanilya gibi tatlandırıcıları kahvenizin üstüne dökerek harika bir görsel elde edebilirsiniz.


Son olarak Frappe içimi ile ilgili önemli unsurlardan birisi de uzun bardaklarda pipetle servis edilmesi. Servisin ardından bardağın üçte biri köpükle dolacağı için, tercihen basık ve geniş olmayan uzunca bardakları kullanmalısınız. Yaz günlerinde keyifli bir sohbet esnasında dostlarla içilen frappe -emin olun- gününüzün daha da keyifli olmasını sağlayacak. Enfes aromalı frappeleriyle Ali Efendi Kahve’nin kapıları sizler için hep açık, arkadaşlarınızı da alıp gelin ve keyifli bir sohbetin tadını çıkarın.


*Frappe’nin tarihi hakkında bilgiler Yorgo Kırbaki’nin 24 Şubat 2013 tarihli Hürriyet gazetesi Frappe’nin Mucidi yazısından alıntılanarak aktarılmıştır.


Yazar - Editör
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.