Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Espresso Hakkında Az Bilinen Gerçekler

14-12-2022 12:13
Espresso Hakkında Az Bilinen Gerçekler

İtalya’nın kahve dünyasına kazandırmış olduğu lezzetlerden olan espresso, özellikle yorgun ve uykusuz bir sabahı daha dinç karşılamak için en çok tercih edilen kahvelerden birisi. Espresso yapımında oldukça ince şekilde öğütülen kahve tozuna basınçlı su kullanılır ve böylece hızlı bir şekilde hazırlanır. Koyu sıvı halde ve sert bir kahve olan espresso, küçük fincanda sunumuyla Türk kahvesine benzetilse de yoğunluğu ve yapılışıyla ondan oldukça farklıdır. Zengin aromasıyla bol kafeinli bir tat olan espresso hakkında az bilinenleri sizler için derledik:


1- Espresso adı İtalyanca’da "Ekspres” yani hızlı, çabuk anlamına gelmektedir. Bunun sebebi basınçlı suyla hızlı bir şekilde yapılmasıdır


2- Lezzetli bir fincan espresso yapmak için 42 adet kahve çekirdeği kullanılır ancak bu lezzeti bir tane kötü kahve çekirdeği bile bozabilir. Bu yüzden en iyi kahve çekirdeğinin kullanıldığından emin olmakta fayda var.


3- İyi bir espressonun üzerindeki köpük önemli bir detaydır. İtalyanlar, bu köpük için "Crema” terimini kullanırlar. Bol köpük, kahvenin aromasının havayla karışarak yok olmaması için bir katman görevi görür.


4- İlk espresso makinesi, İtalyan kahveci Luigi Bezzerra tarafından1901 yılında icat edilmiştir.


5- Demleme kahvelerde yağ oranı %0,6 iken, espressoda bulunan kahve çekirdeklerinin yağ oranı %2,5 civarındadır.


6- 7 ya da 8 gram kahve kullanılarak hazırlanan espressonun servisi bir shot fincan ile yapılır.


7- Espresso, batı kökenli kahve pişirme yöntemleri içinde Türk kahvesine en çok benzeyen kahvedir.


8- Americano, Latte, Mocha, Macchiato ve Flat White gibi kahve çeşitleri esprosso çekirdeğinin farklı hazırlanışları ile yapılan kahve çeşitleridir.


9- Harika bir espressonun köpüğü kalındır, kadifemsi yapıdadır ve rengi açık-kahverengidir. Buna ‘kaplan derisi’ rengi de denilmektedir.


10- Espressoda bulunan yoğun kafein zihnin uyanık kalmasını sağlar. Yorgunluk hissini azaltır ve dikkat eksikliğini giderir.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.