Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Dünyanın En İyi Kahve Merkezleri

21-02-2023 11:31
Dünyanın En İyi Kahve Merkezleri

Dünya Kahveleri

Dünyanın farklı bölgelerinde toplanan çekirdeklerle birbirinden leziz kahveler yapılıyor. Ama her zaman en iyi kahve çekirdeğinin bulunduğu ülke, kahvenin merkezi sayılmıyor. Peki, neden? Çünkü kahve yapmak incelik isteyen bir iş. Bu yüzden kahvenin merkezi sayılan ülkelere baktığımızda kahvenin çekilmesi, hazırlanması, demlenmesi ve sunumu konusunda çok çeşitli tekniklerin denendiğini görmek mümkün. Hatta günümüzde üçüncü nesil kahve dükkânları ile birlikte kahve hazırlamanın tam bir sanata dönüştüğünü söyleyebiliriz. Her türden kahve tutkununu memnun edecek kahvelerin yer aldığı dünyadaki en meşhur kahve merkezlerini haydi gelin, hep birlikte tanıyalım!

İtalya Kahvesi

Kendine has teknikleriyle birçok kahve türünün ortaya çıkmasını sağlayan İtalya, kahvenin de merkezi sayılabilecek bir ülke. Özellikle espressonun ana vatanı olması pek çok kahve aşığının burayı ziyaret etmesini sağlıyor.

Avusturya Kahvesii

Unesco tarafından kültürel miras kategorisine alınan Viyana Kahvesi, Avrupa’da oldukça rağbet görmekte. Melange kahvesi şeklinde anılan ve aslında tadı kremalı cappuccinoyu andıran bu kahve Avusturyalıların vazgeçilmezleri arasında.

Küba Kahvesi

Çeşitli adlarla anılan ve Küba’ya ait bir espresso çeşidi olan Cafe Cubano, sert yapısıyla biliniyor. Kahvenin acı ve sert tadını kırmak için ise tercihe bağlı fincanın dibine şeker konulabiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Kahvesi

Amerikan Kahvesi denince kahvenin kendisinden önce gelen bir marka öne çıkıyor: Starbucks. Bugün tüm dünyada binlerce şubesi bulunan bu kahve dükkanı, take-away sistemi ile istediğiniz kahveyi yanınızda götürmenize imkan tanıyor. Tabii Amerikalıların meşhur americanosu da kahve sevdalarına dahil.

Etiyopya Kahvesi

Kahvenin anavatanı ve ilk doğduğu yer olan Etiyopya, ideal bir kahve merkezidir. İnsanların bir araya gelerek sohbet ederken içtiği kahve sayısı oldukça fazla. Etiyopyalıların en meşhur kahvesi "buna” ise kömür ateşinde pişerek lezzeti artan tatlardan.

Brezilya Kahvesi

Kahve çekirdeklerinin yıkanmadan önce kurutulduğu Brezilya topraklarında oldukça kaliteli kahve çekirdekleri yetişiyor. Kahveyi ihraç ettikleri gibi çok da tüketen Brezilya’da en çok tercih edilen kahve "cafezinho”.

Türk Kahvesi

Yaklaşık altı yüzyıldır Anadolu topraklarında severek içilen Türk kahvesi; çekilmesi, pişirilmesi ve özel sunumuyla içenleri mest ediyor. Türkiye’ye gelen turistlerin en çok tercih ettikleri tatlardan olan Türk kahvesini Ali Efendi Kahve’nin nezih ortamında keyifle içebilirsiniz. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.