Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Bir Fincan Kahvenin Neden 40 Yıl Hatırı Var ?

21-02-2023 10:46
Bir Fincan Kahvenin Neden 40 Yıl Hatırı Var ?

Kahve kültürü artık hayatımızın bir parçası. Nasıl yemek yemek ihtiyaç ise artık kahvesiz bir hayat düşünebilen de yoktur sanırım. Kimisi filtre kahve kimisi Türk kahvesi, herkes bir ucundan tuttu bu işin. Misafirlerimizi ağırlarken bile en önemli aşamamız kahve artık. Peki ”bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” lafı nereden gelmiş diye merak edenleriniz var ise bir rivayete göre; Üsküdarlı bir kahve satıcısının, Rum gemi kaptanına kahve ikram etmesiyle başlıyormuş. Aradan 40 yıl geçer ve Üsküdarlı kahveci savaşta esir düşer. Kahveciyi tanıyan Rum kaptan kendisine 40 yıl önce kahve ikram eden adamı unutmaz ve ona yardım eder.


Günümüzde de bu anı yaşatılmış ve kahve bizim için bir bağ olmuş. Kahvenin akciğeri koruması, diyabet riskini azaltması, harika bir antioksidan kaynağı olması, %40 oranında ağrı kesici etkisi ve yağ yakımına yardımcı olması sebebiyle günlük rutinimizin vazgeçilmez bir parçası olmayı hak ediyor. Değinmeden geçmek istemediğim bir nokta da kahvenin kalorisinin oldukça düşük olması.


1517 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul’a getirmiştir. Türkler tarafından bulunan yeni bir hazırlama metodu sayesinde kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk kahvesi adını almıştır.

Günümüzde iki dükkandan biri kahveci bir çoğundan take a way aldığınızda belki istediğiniz tazeliği yakalayabilirsiniz fakat eve götürdüğünüz kahve maalesef hep önceden çekilir ve zamanla tazeliğini kaybeder. Ali Efendi Kahve’nin en beğendiğim özelliği, kahvelerin paketlerde çekirdek halinde muhafaza edilip, satış aşamasında çekilerek müşteriye sunuluyor olması. Bu şekilde mekanda hangi tadı alıyorsanız evinizde de aynı lezzeti bulmanız mümkün oluyor. Tabii ki kahvenin bir numaralı arkadaşı olan tatlı da unutulmamış. Çeşit çeşit taze tatlıları ile gününüze tat katabilirsiniz. Günün yorgunluğunu kahve-tatlı kombini ile sade ve şık bir mekanda atmak isterseniz Ali Efendi Kahve en doğru seçimlerden biri olacaktır. Günümüz şartlarında hepimiz az çok kahveden anlarken gelin siz de taze kahvenin keyfini sürün…


Yazar - Editör
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.