Üye Girişi
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Ali Efendi Kahve'ye Dair Birkaç Söz

21-02-2023 10:47
Ali Efendi Kahve'ye Dair Birkaç Söz

Kahve, anavatanı olan Etiopya/Yemen’den Osmanlı’ya gelip Türk kültür mirasının bir parçası olmasına ve oradan dünyaya yayılıp, başta İtalya olmak üzere tüm dünyaca sevilip kabul gören bir lezzet olmasına kadar geçen kısa sürede hemen hemen hepimizin sevdiği özel bir lezzet ve bir kültür halini aldı.


Çocukluğumuzda sadece Türk kahvesi ve bazen de kaynayan süte gene Türk kahvesi ekleyerek tükettiğimiz kahve, günümüzde birbirinden farklı onlarca çeşit çekirdek, kavrulma şekli ve de hazırlama teknikleri ile şarap kültürünü aratmayacak zengin bir kültür ve milyar dolarlık bir sektör.


Ali Efendi Kahve, bu kültürün en yeni temsilcilerinden biri olarak ilk şubesini İstanbul/Pendik’ te açmış henüz çiçeği burnunda bir işletme olarak kahve keyfini genel zevklere tam anlamıyla uygun ve görece makul erişim imkânı ile sunuyor. Damak tadınıza uygun sertlikte ve aromalarda seçtiğiniz çekirdeği ideal şekilde kavurmanın yanı sıra, kahveye özel lezzetini veren leziz aromaların ve uçucu yağların bozulmasını önler şekilde kahvenizi anlık çekim çekirdekler ile hazırlıyorlar. Tabi ki tüm bunlar olurken kahvenizin yanında tatlı keyfinizi de es geçmiyorlar.


Biz de kahve severler olarak bu çiçeği burnunda işletmenin serpilip yükselmesini ve kahvenin uzun tarihinde ve hikâyesinde bırakacağı etkiyi merakla izliyor ve bekliyoruz. Her şeyin ötesinde tüm dostları kahve keyfine bekliyoruz.


Yazar - Editör
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.